Connect with us

Domaći fudbal

Radnički vratio tri fudbalera: Cilj povratak u Prvu ligu FBiH

Objavljeno prije

,

Ljetna pauza na fudbalskim terenima u našoj zemlji se polako završava. Takmičarski dio sezone u skoro svim rangovima počinje za nešto više od mjesec dana, a na sinoć održanom sastanku UO FK Radnički prozivka fudbalera je zakazana za nedjelju u 17:30h (02.07.2017.). Prozivku će izvršiti novi šef stučnog štaba, Ibrahim Crnkić.

Održavanjem izvještajne Skupštine na kojoj je jednoglasno od strane članova Skupštine izglasano povjerenje Upravnom odboru na čelu sa predsjednikom Bajrom Baćićem, počele su aktivnosti vezane za infrastukturne radove na stadionu Jošik, te rješavanje igračke križaljke za sezonu u kojoj će “plavo-bijeli” ponovo igrati drugoligaški fudbal. Upravo je igračka križaljka pitanje koje izaziva najviše pažnje u lukavačkoj sportskoj javnosti. Jasan cilj Upravnog odbora, podržan od strane Skupštine, je u sezonu ući za “domaćim” igračima, te bi u narednom periodu FK Radnički mogao postati”reprezentacija općine Lukavac”.

Pred sam početak priprema nekoliko je provjerenih imena sa prostora naše općine već dogovorilo saradnju za narednu sezonu. Neki od njih su Asmir Mehić, Eldin Musić i Damir Murselović. koji će uz povratnike u plavo-bijeli dres Adnana Šubića, Almira Redžića i Jasmina Jaranovića, svakako biti jedan od glavnih konkurenata za povratak u 1.ligu FBiH. Razgovori su obavljeni sa još nekoliko zvučnih imena, te je za očekivati da će do početka priprema igrački kadar biti kompletiran, a još uvijek je neizvjestan ostanak kapitena i najboljeg strijelca u prethodnoj sezoni Mirnesa Salihovića. Što se tiče odlazaka, ekipu su za sada napustili Tarik Šahović, Elbis Šabić, Armin Imamović, Mladen Stjepanović, Lazar Kalajanović i Hasmir Salihović.

Svakako da će šef struke sa svojim novoizabranim pomoćnicima Samir Šabanović (trener golmana) i Nermin Džanić (pomoćni trener), imati igrački kadar koji može odgovoriti izazovima 2.lige FBiH. Pred navijačima i simpatizerima je svakako zanimljiva sezona u kojoj će se Radnički sastajati sa: NK Svatovac Poljice, NK Prokosović, FK Budućnost Banovići, OFK Gradina Srebrenik, a cilj je već svima jasan: povratak u 1.ligu FBiH!

NAJČITANIJE