PODIJELI

Fudbaleri konjičkog prvoligaša Igmana su u sklopu priprema za novu sezonu u Prvoj ligi FBiH odigrali šestu pripremnu utakmicu protiv Radnika iz Hadžića koja je bila generalna proba pred start federalnog prvoligaškog karavana, kada Igman gostuje u Živinicama gdje ga očekuje ekipa Slavena, dok je Radnik također gostuje ekipi Travnika.

Igman je nastupio u sastavu : Jamaković, Pendek, Mandžuka, Mehić, Savinović, Lukomirak, Sabljica, Rodrigo, B. Šehić, Džafić i Kašić. Još su nastupili : Mujagić, Mešić, Graho, Šehić, Hodžurda. Trener : Fadil Hodžić.

Radnik Hadžići : Muđelet, Kovačević, Mujezinović, Japalak, Fejzić, Šljivar, Jašarević, Konjhodžić, Memić, Vladavić i Kazić . Još su nastupili : Beća, Buljubašić, Kaljić, Ćano, Ramić, Ljuca, Beća, Mušović, Ljuma. Trener : Nihad Kazić .

Već u osmoj minuti nakon lijepe akcije domaćih, po lijevoj strani je probio mlađani Iris Mandžuka, zatim centriao, a Idriz Džafić je doveo Igman u rezultatsku prednost. U drugom poluvremenu iz kaznenog udarca u 60 minuti Vladavić je poravnao na 1:1, a Ljuca je deset minuta kasnije pogodio za Hadžićane za pobjedu, 1:2 .

(Ismet Nimanović/Sportske.ba)

PODIJELI