PODIJELI

RAZGOVARAO: Adnan Pločo

Robert Prosinečki danas je zvanično dobio otkaz na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine. Nakon neuspjeha u kvalifikacijama za odlazak na Evropsko prvenstvo Zmajevima je ostala šansa da kroz baraž Lige nacija, koji su izborili predvođeni upravo Prosinečkim, osiguraju plasman na EURO 2020.

Nakon što je objavljena informacija da je Prosinečki bivši počelo se licitirati sa raznim imenima. Svako ima svog favorita, a u jednom satu pojavi se četiri ili pet novih imena koji bi mogli naslijediti popularnog Žutog.

Jedno od najzvučnijih je svakako Radomir Antić. Čovjek koji je u karijeri vodio reprezentaciju Srbije sa kojom je igrao na Svjetskom prvenstvu, te najveće klubove današnjice Real Madrid, Barcelonu i Atletico Madrid, a radio je još i u Zaragozi, Oviedu, Celti iz Viga, te kineskim Shandong Lunengu i Habei China Fortuneu.

Antić je u kratkoj izjavi za Sportske.ba kazao kako nema istine da je kontaktiran od strane Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, te da neće preuzeti Zmajeve.

– Hvala Vam na pozivu, ali zaista nema nikakve istine u tome. Niko me nije kontaktirao i neću preuzeti reprezentaciju Bosne i Hercegovine – kazao je Radomir Aantić za naš portal.

Antić se kao potencijalni selektor reprezentcije BiH spominjao u dva navrata. Nakon otkaza Safetu Sušiću kada je izabran Mehmed Baždarević, te prije imenovanja Roberta Prosinečkog 2018. godine.