PODIJELI

Fudbalski velikan, mostarski Velež se ove sezone vratio u elitni rang bh. fudbala, odnosno u BHT Premijer ligu. Uprava kluba je mnogo radila na povratku Veleža u vrh bh. fudbala, a pored igračkog kadra, mnogo truda se uložilo i u infrastruktutu kluba.

 

Napravljen je pomoćni teren, završena je izgradnja zapadne tribine, kao i njeno natkrivanje. Prostorije kluba su dobile novi izgled, kao i svlačionice za sve selekcije kluba od seniora do pionira. Također su napravljeni i stanovi za omladince kluba koji dolaze iz drugih gradova a treniraju u Veležu.

 

Pored svih ovih projekata, krenulo je i renoviranje istočne (Red Army) tribine, a konačni cilj je izgradnja svih tribina oko stadiona, te njihovo natkrivanje. Stadion Rođeni bi tada postao prava fudbalska arena, koja bi primala oko 10.000 gledalaca.

 

Ekipa portala Sportske.ba je boravila na stadionu Rođeni, te vam donosimo nekoliko fotografija trenutnih radova na istočnoj (Red Army) tribini, koji veoma dobro napreduju urkos pandemiji koronavirusa:

 

(S.Tikveša/Sportske.ba)

PODIJELI