PODIJELI
Foto LaPresse - Spada 23 05 2015 Torino (Italia) Sport Calcio Juventus - Napoli Campionato di Calcio Serie A TIM 2014 2015 - Stadio " Juventus Stadium " Nella foto: mino raiola Photo LaPresse - Spada 23 05 2015 (Italy) Sport Soccer Juventus - Napoli Italian Football Championship League A TIM 2014 2015 - " Juventus Stadium " In the pic: mino raiola

Jedan od najpoznatijih menadžera današnjice, Mino Raiola, posjetio je Torino, a italijanski mediji odmah su počeli spekulisati o njegovim novim poslovima s Juventusom.

Raiolini klijenti Matthijs de Ligt i Federico Bernardeschi su igrači Juventusa. De Light bi trebao ostati u klubu, a Bernardeschija se Juventus planira riješiti.

S Raiolom će Juventus raditi na transferima. Jasno, riječ je o igračima o kojima brine kontroverzni menadžer. Milanov golman Gianluigi Donnarumma na meti je Juventusa, a pored njega Juve itekako želi vratiti Paula Pogbu iz Manchester Uniteda.

Potencijalno dovođenje Donnarumme bi zatreslo italijanski nogomet. Transfer je moguć ako Milan ostane bez plasmana u Ligu prvaka. Prema informacijama iz Italije, Milan svom golmanu nudi osam miliona eura po sezoni. Juventus je spreman ponuditi više, kako igraču, tako i Raioli. I to bi moglo napraviti razliku.

Povratak Pogbe bio bi još jedan veliki posao Juventusa. Francuskog veznjaka Juventus je prodao Unitedu u ljeto 2016. za 105 miliona eura. Raiola je najavio Pogbin odlazak iz Uniteda, a Juventusovi čelnici javno iskazuju stav da ga žele ponovno imati.

Milanov kapetan Alessio Romagnoli također je želja Juventusa i postoji kombinacija u kojoj bi Bernardeschi otišao u Milan, a Romagnoli stigao u Juventus u direktnoj razmjeni igrača.

PODIJELI