PODIJELI

Kapiten Real Madrida Sergio Ramos član je kluba već punih 16 godina.

On je još kao tinejdžer stigao iz Seville u transferu vrijednom čak 30 miliona eura.

Tada su mu navijači Seville žestoko zamjerili što je napustio klub misleći da je on insistirao na tome. Imali su pogrešne informacije, a Ramos danas kaže kako mu je najveća greška u životu što se tada nije oglasio i javno rekao šta se dešava.

“Najveća greška u životu mi je što se tada nisam javno oglasio i objasnio što se događa. Drugi su govorili za mene i to je bila velika greška. Moj transfer je dogovor dva kluba i Real nije aktivirao otkupnu klauzulu, kako se pričalo tada. Navijači su imali pogrešne informacije i u svemu su samo mene krivili, a klub me zapravo prodao”, kaže Ramos.

U Amazonovom dokumentarcu The Legend of Sergio Ramos sjajni španski štoper prisjetio se koliko je bola u to vrijeme nanijeto njegovoj porodici.

“Znam što Sevilla predstavlja kao klub i kako se navijači osjećaju. Niko mi ne mora to govoriti jer sam to sve osjetio i doživio prije puno godina. Sve što se tada događalo bilo je previše. Svašta se pisalo i govorilo o Sevilli, nanijeli su dosta boli meni, ali i mojoj obitelji. Nikad im neću oprostiti za bol koju su nanijeli mojoj baki i djedu i roditeljima, koji se ne mogu vratiti na stadion Seville. To je najveća bol koju sam osjetio. Zato sam bijesno reagirao i slavio kada sam zabio Sevilli za Real. Istu odluku bih donio i idućih hiljadu puta da moram, jer je to bilo ispravno za mene.”

PODIJELI