PODIJELI

Povodom manifestacije “Dani Bosne i Hercegovine” pod vodstvom gosp. Leile Potogija u organizaciji QSI Međunarodne škole Sarajevo, Razija Mujanović i Larisa Cerić su bili gosti u sportskom dijelu programa.

Razija Mujanović, najbolja košarkašica bivše Jugoslavije, tri puta proglašavana za najbolju košarkašicu Evrope, pet puta osvajala titulu klubskog prvaka Starog kontinenta, primljena u FIBA Kuću slavnih 2017., proslašavana sportistom godine više puta (Bosna i Hercegovina), bivša košarkašica Detroit Shock-a u ženskoj profesionalnoj američkoj ligi (WNBA), osvajačica srebrne olimpijske medalje u Seulu 1988., kao i mnogobrojnih nagrada. Larisa Cerić, najbolja bosanskohercegovačka džudistkinja, osvajačica zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu za mlade 2009. godine, srebrne medalje na Evropskom prvenstvu 2014. godine, bronze na Svjetskom prvenstvu u Baku 2018. godine, proglašena sportistom godine 2018. (Bosna i Hercegovina), važi za jednu od tri najbolje džudistkinje na svijetu.

Sportska direktorica QSI Sarajevo, Ajla Numić Škrijelj, je istakla da je ovo divno iskustvo za učenike škole i jedinstvena prilika da upoznaju legende bh.sporta koje su veoma cijenjene i priznate na evropskom i svjetskom nivou. Gosti su govorili o svojim karijerama, budućim planovima, kao i o važnosti sporta u dobu odrastanja.

Profesorica u QSI Međunarodnoj školi Sarajevo, i organizatorica proslave “Dani Bosne i Hercegovine”, Leila Potogija, je naglasila da je veoma važno učenicima predstaviti bosanskohercegovačke dragulje sporta i podijeliti sa njima koliko je važno raditi marljivo, biti uporan, i iz jedne male zemlje postići svjetske rezultate.

PODIJELI