PODIJELI

Danas je na adresu našeg poratala stigla reakcija iz advokatske kancelarije Nikolić povodom vijesti oko naplate potraživanja od NK Čelika od strane NK Viteza. Advokatura Nikolić je reagovala ovim saopštenjem u kojem stoji sljedeće:

-Dana 07.11.2019. godine ste prenijeli i pronijeli teške neistine u vezi sa radom ovog advokata i odnosu ove advokatske kancelarije sa svojim klijentima. Kako nijedna redakcija prije objave vijesti nije kontaktirala ni mene, ni zaposlene u kancelariji, molim vas da objavite ovaj dopis na isti način kao što ste objavili i spornu objavu, a šta ste svakako dužni učiniti po etičkom kodeksu novinara i zakonu.
Tačno je da je ovaj advokat zastupao NK Vitez u postupku naplate potraživanja od NK Čelik Zenica u vezi sa transferom igrača Vedrana Vrhovca, kao što je tačna činjenica da je potraživani iznos naplaćen od strane ovog advokata, sve u skladu sa ovlašćenjima iz punomoći.
Ono što je neistina jeste da ovaj advokat nije kontaktirao svog klijenta NK Vitez o navedenom, a kako ste vi pogrešno obavijestili javnost.
Ovaj advokat i zaposleni u ovoj advokatskoj kancelariji se drže najviših etičkih i ljudskih standarda u radu sa klijentima. Nama klijent, zaštita i ostvarivanje klijentovih prava, predstavljaju imperativ u šta su se mnogi zadovoljni klijenti do sada uvjerili, dok su dužnici našu posvećenost klijentu upoznali “na svojoj koži”. Sportska, prije svega fudbalska, javnost je upoznata sa radom ove advokatske kancelarije, a opštepoznato je da smo, između ostalih, zastupali Ivana Kostića i Slavka Petrovića u postupcima naplate potraživanja protiv FK Sloboda i FK Željezničar za koje svi znaju kako i u čiju korist su okončani.
U konkretnom slučaju, NK Vitez je odmah po naplati potraživanja o istom obaviješten, ali je nakon toga došlo do nesporazuma unutar samog kluba, te u tom smislu izjava predsjednika NK Vitez Dragana Baškarde nije bila korektna, a svakako je bila ishitrena. Odmah po usaglašavanju stava unutar kluba, te dobijanja jasnog i nedvosmislenog naloga za postupanje od NK Vitez naplaćena sredstva su bespogovorno prenijeta klijentu. Jer mi samo i isključivo služimo klijentu.
Pronošenjem neistina o poslovanju ovog advokata ste nanijeli veliku štetu ugledu i reputaciji koju uživam, te ću o daljim koracima koji se tiču zaštite mog i integriteta moje kancelarije dobrano razmisliti.
Na kraju vas obavještavam da će saradnja između moje advokatske kancelarije i NK Vitez biti nastavljena na obostrano zadovoljstvo.
Sa poštovanjem – Navode u saopštenju
(Sportske.ba)
PODIJELI