PODIJELI

Svoj prvi domaći zvanični meč u historiji Premijer lige BiH fudbaleri Zvijezde 09 odigrali su danas protiv Slobode.

Nakon 90 minuta igre rezultat je glasio 1:1. Treba istaći da je Slobda bila bolji protivnik u ovom duelu, ali jednostavno nisu imali snage da dođu do tri boda.

Prvu priliku imali su gosti nakon udarca Barabana u šestoj minuti. Bošnjaković je u 10. iz igre izveo Terzića zbog povrede.

Ipak, domaći prvi dolaze do gola.

Anel Husić je u jednom solo prodoru pretrčao nekoliko fudbalera Slobode i majstorski matirao golmana Slobode za vodstvo Zvijezde 09.

Samo nekoliko minuta kasnije golman Slobode Čokorilo pravi veliku grešku, ali domaći to ne koriste pa je rezultat ostao 1:0.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo većih uzbuđenja pa se na odmor otišlo vodstvom domaćih od 1:0.

U 49. minuti povrijedio se Livančić, a umjesto njega na teren je ušao povratnik u Slobodu Ćivić. Samo minut kasnije upravo Ćivić pogađa za 1:1.

Sloboda je novu priliku imala u 71. minuti, ali je pokušaj pršeša zaustavio Erić. Do kraja utakmice Sloboda je imala više od igre pokušavali su doći do gola, ali nisu uspjeli pa je utakmica završena rezultatom 1:1.

ZVIJEZDA 09 – SLOBODA 1:1 (Husić 18’/Ćivić 50′)

ZVIJEZDA 09: Erić, Vejnović, Krajišnik, Husić, Huseinbašić, Asentić, Filipović, Osmanagić, Vojinović, Škahić, Babić.

SLOBODA: Čokorilo, Terzić, Vasiljević, Salihovi, Husejinović, Baraban, Ivetić, Livančić, Vidović, Hadžanović, Alispahić.

PODIJELI