Connect with us

Domaći fudbal

Rendulić: Zrinjski je najbolji klub u BiH i tako i treba biti (VIDEO)

Objavljeno prije

,

FOTO: Screenshot/HŠK Zrinjski

Sergej Jakirović napustio je klupu HŠK Zrinjski i preuzeo Rijeku. U mostarskom klubu ekspresno su reagovali i kao novog trenera imenovali Krunoslava Rendulića.

Rendulić je jučer govorio na press-konferenciji.

– Iznimna je čast biti trener kluba koji ima gotovo 120 godina i koji je i po titulama i organizacijski najbolji klub u BiH. Ambicije su visoko, da nije tako ni ja ne bih bio tu. Svi zajedno ćemo dati maksimalno sebe da nastavimo ovim stazama. Cilj je dvostruka kruna – započeo je Rendulić.

– Bit ću iskren pa reći da nisam pratio detaljno. Zrinjski sam pratio iz razloga što mi je Jakirović prijatelj. Bio sam i na utakmici protiv Sheriffa. Gledao sam i zadnju utakmicu protiv Borca, pa imam uvid u ekipu. Presinga posebnog nema. I kada idete na rekreaciju, imate velika očekivanja, želite pobijediti. Uvijek određena doza pritiska je prisutna, ali nije preveliki uteg, to je posao kao i svaki drugi. Zrinjski je veliko ime i jasno da ima velike rezultate. U BiH je najbolji klub i tako i treba biti i tako treba i nastaviti – kaže novi trener Zrinjskog.

– Igrački kadar Zrinjskog je jako dobar, tako da tu neće doći do prevelikih promjena, iako svaki trener kaže da mu trebaju dva igrača – izjavio je Rendulić.

NAJČITANIJE