Naslovnica Izdvojeno Repeša: Način na koji je finale završeno je ostavilo traumu

Repeša: Način na koji je finale završeno je ostavilo traumu

PODIJELI

Hrvatski trener Jasmin Repeša po prvi put se oglasio nakon što je podnio ostavku na mjestu trenera Budućnost Voli. Bivši selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine razočaran je dešavanjima iz pete utakmice finalne serije ABA Lige.

Budućnost je poražena u finalu od Crvene zvezde sa 3:2, ali na konačan rezultat i pristup podgoričke ekipe u posljednjoj utakmici svakako su uticala i dešavanja u dvorani “Aleksandar Nikolić”. Repeša je nedugo nakon finalne serije podnio ostavku i nije se oglašao sve do danas.

Saopštenje Jasmina Repeše koje je objavljeno na zvaničnoj stranici Budućnosti prenosimo u cijelosti:

Prije svega, želim da zahvalim svima na toplom prijemu i podršci. Hvala Klubu, navijačima, Upravnom odboru i predsjedniku kluba na protekla četiri mjeseca, koja će mi ostati u lijepom sjećanju. Od srca zahvaljujem igračima i stručnom štabu na saradnji u ovoj od početka teškoj sezoni, koja nije završila kako smo željeli i očekivali. Ipak, ne treba zaboraviti da jedna sezona ne čini klub. Sport nije pitanje života i smrti. Budućnost Voli ima sve najbitnije preduslove – stabilnost, finansijku strukturu, navijače, podršku i entuzijazam, iz godine u godinu raste i napreduje, ide uzlaznom putanjom.

Svi smo imali grešaka, ne poričem, ali ko radi, taj i griješi. Žao mi je što je sve ovako završilo. Ne u sportskom, nego u ovom drugom segmentu, koji nije u skladu sa mojim poimanjem sporta i života. Dobronamjerno sam ukazivao na to od prve finalne utakmice. Žao mi je ako je neko to pogrešno protumačio. Kao čovjek nisam opravdao ono što se dešavalo na trećoj utakmici finala. Način na koji je finale završeno je ostavilo traumu, ne samo meni, nego i svima nama iz Kluba.

Još jednom toplo zahvaljujem svima, želim Budućnost Voliju puno sreće u daljem radu, sa nadom da ako regionalna košarka opstane, bude drugačija od ove finalne serije.

Jasmin Repeša

PODIJELI