PODIJELI

 

 

Juniorska reprezentacija BiH odigrala je dvije prijateljske utakmice s Albanijom. Bh.omladinci “osvojili” su četiri boda. U prvoj remizirali su (0:0) vršnjacima iz Albanije, premda su imali igrača više cijelo poluvrijeme.

U drugom susretu, koji je igran danas, “Zmajići” su slavili s 2:0, golovima Varešanovića i Herića. Posebno je bio razigran Dall Varešanović, član U 19 Liverpula. Dall je tehnički naš najjači junior. Itekako se osjeća rad u jednom od najboljih klubova na svijetu.

Bh.reprezentacija ide na turnir u oktobru, gdje nas, osim domaćina Makedonije čeka još apsolutni favorit Engleska. Slaven Musa, sa svojim prvim saradnikom Vedinom Musićem, uvjeren je da će naš tim izboriti plasman u Elitni krug za odlazak na Evropsko prvenstvo. U oba dana, premda je bio povrijeđen, dosta dobro odigrao je Elvir Muminović, član Siona.

I neki igrači s manjom minutažom, poput Adina Mujanovića opravdali su povjerenje i potvrdili da se na njih može računati u budućnosti. Dosta dobro odigrali su još: Radonja, Dizdarević, Jašarević, Mehić, Bajrović, Subašić, Dedić, Barišić, Ilinković, Čoko, Arsić…

U video prilogu pogledajte šta su, nakom prve utakmice s Albanijom rekli selektor Slaven Musa, te Muminović, Radonja, Mehić i Varešanović.

(Sportske.ba)

PODIJELI