PODIJELI

Ženska juniorska rukometna reprezentacija BiH je u periodu od 21. juna do 27. juna u Mostaru odradila prvi dio priprema za prvi veliki evropski nastup BiH nakon mnogo godina.
Riječ je o Evropskom prvenstvu B divizije koje biti održano u Bugarskoj od 13. do 21. jula.

Pripreme je prošlo 17 igračica, a sa ekipom su radili izbornica Sanja Bajgorić i trener Teo Domuz. Osim trenerskog vodstva reprezentaciji su na raspolaganju bili prim.dr. Zoran Karlović, koordinatorica ženskih rukometnih reprezentacija Zlata Zubac i član UO RS Zoran Trlin.

Prema riječima izbornice Sanje Bajgorić ekipa je odlično radila u jako dobrim uslovima. “Zadovoljna sam pripremama, radom djevojaka. Dvije igračice povrijeđene, ali su djevojke vrijedno radile pa ćemo pokušati nadomjestiti njihov nedostatak”, kazala je Bajgorić.

U narednim danima, reprezentaciju u Mostaru očekuju dvije prijateljske utakmice i to sa juniroskom selekcijom Sjeverne Makedonije. Utakmice će biti odigrane 9. jula u 20 sati i 10. jula u 11 sati u USRC Midhat Hujdur – Hujka u Sjevernom logoru.


Već ranije Bajgorić je poručila kako ovu reprezentaciju krasi veliko zajedništvo.
“Ima nas iz svih krajeva zemlje. Ono što ja uvijek spominjem je da ovu reprezentaciju čine zajedništvo i drugarstvo te timski rad i volja za dokazivanjem i postizanjem dobrih rezultata.”

Za nastup na Evropskom prvenstvu Bajgorić je objavila spisak igračica:

Petrović Nikolina (HŽRK „Grude“), Đenadija Marijana (ŽRK „Dubica“), Klepo Medina (ŽRK“Neretva“), Ćurić Helena (ŽRK „Dubica“), Kršić Isidora (ŽRK „Dubica“), Dautović Adelisa (OŽRK“Krajina“), Soldo Andrea (HŽRK „Grude“), Nikić Ana (HŽRK „Grude“), Džakmić Amela (ŽRK „Krivaja“), Latifović Adnana (ŽRK „Krivaja“), Pejaković Ana (ŽRK „Dubica“), Vujić Leontina (ŽRK „Doboj“), Boras Anđela (HŽRK „Grude“), Arnautović Nađa (ŽRK „Dubica“), Mačak Ajna (ŽRK „Krivaja“), Bujak Zerina (ŽRK“Goražde“), Mehanović Ilma (ŽRK „Krivaja“).

Reprezentacija BiH nalazi se u grupi B sa Poljskom, Finskom, Ukrajinom i Izraelom. Prvi meč na rasporedu je već prvog dana turnira, tačnije 13. jula sa početkom od 15 sati, a protivnik je selekcija Ukrajine.

Ukrajina – Bosna i Hercegovina – 13.7.2019. / 15:00 h
Bosna i Hercegovina – Poljska – 14.7.2019. / 15:00 h
Izrael – Bosna i Hercegovina – 15.7.2019. / 15:00 h
Finska – Bosna i Hercegovina – 17.7.2019. / 13:00 h