PODIJELI

Reprezentativac BiH Ervin Zukanović već nekoliko dana boravi u BiH nakon što je koronavirus obustavila fudbal u Italiji.

Zukanović je jučer na društvenim mrežama podijlio fotografiju sa Grbavice, a mnogi su se pitali zašto naš reprezentativac nije u izolaciji jer dolazi iz Italije.

Čudna situacija, dobivam svakakve poruke, tipa zašto nisam u izolaciji i slično. Sarajevo sam došao tek kad sam dobio nalaz testiranja. Pa, ne bih ugrožavao svoju porodicu. Ne bi me pustili drugačije… Prije izlaska iz Italije, svi su igrači testirani te su dobili certifikate za izlazak iz države. Za našu javnost, što se tiče grada Sarajeva, ne može se raditi nikakav test ukoliko nemaš nikakve simptome, a ja ih nemam. Međutim, i ovdje sam, također, ispoštovao kompletnu proceduru. Baš sve kako mi je rekao doktor Reuf Karabeg (šef medicinskog tima naše reprezentacije, op. a.). Prijavio sam se i u Općini, i u Domu zdravlja Novo Sarajevo, i Epidemiološkoj službi. Sve sam odradio prema procedurama, izjavio je za “Dnevni avaz” Ervin Zukanović.

Zukanović je rekao i kako po preporukama klupskih ljekara izbjegava gužve kao preventivnu mjeru za izbjegavanje koronavirusa.

PODIJELI