PODIJELI

Mirsad Baljić devedesetih je godina bio prvi ime švicarskog Siona. Tada je švicarski nogomet bio u “povoju”. Deset godina kasnije jedan drugi defanzivac, tadašnji bh.reprezentativac desni bočni i “libero”, veležovac Asim Škaljić je s dosta uspjeha nosio dres Siona. I danas ovaj klub ima bh.reprezentativca.

Elvir Muminović (18) izdanak omladinske škole Siona, koji se afirmirao i potencijal potvrdio kroz mlađe državne selekcije, potpisao je trogodišnji ugovor sa Sionom.

Na taj se način Sion “zaštitio”, jer je “turbo” bek omladinske reprezentacije BiH, imao zanimljivih ponuda. Sada je čvrsto vezan trogodišnjim ugovorom i dodatno motivisan da potvrdi igrački kvalitet.

Muminović pripada jednoj od najuspješnijih kadetskih generacija. S Hasićem, Đokanovićem, Radonjom, Kačavendom, Šarićem.., igrao je na Evropskom prvenstvu. Najviše je igrao kod Sakiba Malkočevića. I on je, kao i Benjamin Hadžić, Ermedin Demirović, Miralem Ramić primjećen na kampovima koje je NSBiH organizirao u Njemačkoj i Austriji.

Inače, Muminović vuče korijene iz Vražića, a potječe iz sportske porodice. Elvir je dobio poziv za nedavni susret omladinskih reprezentacija BiH i Srbije (1:2), ali zbog povrede nije nastupio, što se itekako osjetilo u igri “zmajića”. Slaven Musa i Vedin Musić najozbiljnije računaju na njegove usluge u predstojećim kvalifikacijama.

(R.S./Sportske.ba)

PODIJELI