PODIJELI

Vezni igrač engleskog Crystal Palacea Luka Milivojević optužio je selektora Srbije Mladena Krstajića da je iznio laži i izmišljotine u javnost.

Krstajić je u ponedjeljak potvrdio riječi svog pomoćnika Milana Obradovića da su Milivojević i njegov agent Fali Ramadani pokušali da izvedu “puč” u reprezentaciji tokom Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Obradović je ovo izjavio nakon što je Milivojević kritikovao javno Krstajića zbog odluka koje je donosio na Mundijalu, prije svega u ključnom meču sa Švicarskom u kojem je Srbija izgubila 2:1 poslije preokreta i tima praktično ostala bez šansi da se plasira u osminu finala.

“Povodom teških izmišljotina i laži od strane selektora i pomoćnika u vezi sa mnom osjetio sam potrebu da se javno oglasim. Teško je išta reći kad o vama takve laži iznose oni koji bi prvi trebalo da vas zaštite i pruže podršku. Sujeta? Ili možda nešto drugo? Sve to samo zato što sam iznio svoje mišljenje poslije jedne utakmice na SP.

Dan poslije utakmice sa Švicarskom na poziv selektora došao sam na sastanak gdje je bio cijeli stručni štab rekao sam svima u lice šta sam imao. O taktici i samom toku utakmice protiv Švicarske.

Isti dan smo mi igrači napravili sastanak u vezi sa porazom od Švicarske gdje sam ih obavijestio o mom sastanku sa stručnim štabom. Moram reći da smo svi bili samokritični i iznosili svoja mišljenja o porazu i šta je moglo bolje.

Poslije tog poraza ništa nije bilo isto.

Nakon posljednjeg treninga pred utakmicu sa Brazilom nas desetak igrača koji smo najviše igrali do tada napravili smo sastanak sa selektorom, a povod je bio što selektor nije uigravao ekipu za Brazil.

Samim tim nismo znali ni tim koji treba da počne utakmicu što je bio presedan. Tim smo saznali bukvalno nekoliko sati pred utakmicu!

Želim da potvrdim riječi svojih saigrača da je atmosfera među nama igračima na SP bila fenomenalna i da bilo kakvih sukoba i problema unutar ekipe nije bilo.

Želim saigračima mnogo sreće i uspjeha u Ligi nacija.

Najveća čast od kada igram fudbal mi je bilo igranje za svoju zemlju, ali u ovakvim okolnostima je bolje što ne sarađujem sa ovakvim ljudima koji su spremni na najniže udarce i najgnusnije laži.

Nisam imao namjeru da se oglašavam jer su ovo stvari koje se drže unutar tima, ali posto me vuku za jezik i provociraju lažima onda sam riješio da sa svima vama podijelim istinu i činjenice!”, saopćio je Milivojević putem Instagrama.

Srbija u petak gostuje Litvaniji na premijeri Lige nacija, a u ponedeljak dočekuje Rumuniju na stadionu Partizana.

PODIJELI