PODIJELI

Mnogo toga dogodilo se u životu Dine Hotića u posljednjih nekoliko mjeseci. Postao je otac, ostvario transfer u Belgiju, debitvao za reprezentaciju BiH. Zbog ovog posljednjeg je na meti kritika u Sloveniji.

Mnogi su ga smatrali igračem za slovensku reprezentaciju, ali je on na kraju odabrao BiH. Zbog toga ga nazivaju izdajnikom. U intervju za slovenski Siol osvrnuo se na negativne komentare.

-Bio sam svjetsan toga, ali ne pratim to. Ne čitam komentare niti se zamaram njima. Uvijek se jedni slažu sa vama, a drugi ne. Svako ima svoje mišljenje. Odluka je samo moja, to je najvažnije, rekao je Dino Hotić.

Na pitanje, kakav je kontakt ostvario sa Pjanićem i Džekom, odgovara:

– Osjećam se dobro sa saigračima u reprezentaciji. Svi su oni sjajni igrači i ljudi na mjestu. Jako su ljubazni i odmah su me prihvatili. Svi oni bez iznimke, komentarisao je fudbaler Cercle Bruggea.

Hotić je u janaurskom prijelaznom roku iz Maribora prešao u Cercle Brugge, klub koji se grčevito bori za opstanak u beligjskoj eliti.

– Potražnja je blika velika, ali najkonkretniji je ipak bio Cercle Brugge. Nakon razgovora sa menadžerom pomislio sam da je to najbolje mjesto za moj razvoj. Uvijek mislim da se neke stvari događaju sa razlogom. Moja porodica je sretna i ponosna zbog mene jer znaju da se moji snovi ostvaruju. Mnogi igrači se izgube prilikom odlaska u inostranstvo. Ne želim ni sebi ni drugima da se to dogodi. Zbog toga smo taj momenat pažljivo čekali, dodao je Dino Hotić.

(N.S./Sportske.ba)

PODIJELI