PODIJELI

Pomoćni trener Sarajeva Senad Repuh se poslije današnje pobjede Bordo kluba nad Kozarom u osmini finala Kupa BiH rezultatom 3:1 osvrnuo na katastrofalan teren, te je istakao da njegova ekipa ne može mirno putovati na revanš u Gradišku.

”Obzirom na katastrofalan teren, možemo biti zadovoljni pobjedom. Stvorili smo nekoliko poluprilika, ali na revanš ne možemo ići opušteno. Čestitam mladoj ekipi Kozare na požrtvovanoj igri. Potrošili smo se više nego što smo očekivali. Naišli smo na rasterećenu ekipu koja je željna dokazivanja. Svako ima veliki motiv igrati protiv Sarajeva i to se vidjelo. Rezultat nam ne daje neku mirnoću, ali smo pobijedili i moramo biti zadovoljni”, rekao je Repuh dodavši:

”Najveći problem nam predstavlja nedostatak golgetera i igrača zadnjeg pasa, ali šta je tu je. Ne možemo sada ništa mijenjati, imamo ono što imamo. Vidjelo se danas kada promijenimo pet-šest igrača da se to osjeti, ali smo htjeli osvježiti ekipu. Sada gostujemo Zrinjskom koji je dugo zajedno i igraju veoma dobro. Zašto da ne očekujemo pozitivan rezultat”.

S druge strane trener Kozare Velimir Stojnić je čestitao Sarajevu na dobroj i korektnoj igri, te je dodao da će mladi fudbaleri u nastavku sezone dobijati šansu.

”Čestitke Sarajevu na korektnoj igri. Došli smo u Sarajevu da ovi mladi momci nešto nauče i oni su vidjeli šta je potrebno da se igra na ovako visokom nivou. Mi želimo imati prijateljski odnos sa njima i nerealno je reći da očekujemo nešto u revanšu. Moramo se fokusirati na utakmicu sa Borcem”, istakao je Stojnić.