PODIJELI

Dugo je Neum bio izvan svih okvira kada je riječ o vodenim sportovima, ali Vaterpolo klub Jadran iz Neuma bi uskoro trebao ovaj trend okrenuti naopačke.

Za vaterpolo se već zna, revitalizacija ovog sporta u Neumu drži se skoro za svetinju, pa iz ovog kluba poručuju kako će sve strućne potencijale angažovati u realizaciji ovog cilja. Trenututno pred vodećim ljudima ovog kluba stoji “zadaća” obavezne registracije u plivački i vaterpolo Savez Federacije BiH. No zasad polako i sigurno, poručili su iz kluba, imaju ono najvažnije, radost i smijeh djece kada dolaze i nostalgiju za treningom i prije nego se on završi.

Korona karantina druženja djevojčica i dječaka sa trenerima nakratko je prekinuta, no vrijeme koje je pred njima iskoristit će na najbolji mogući način, trenirajući i uživajući u napretku. Prve dvije tri sedmice treninzi će se održavati na otvorenom igralištu hotela Zenit, poštujući sve epidemiološke mjesre, nakon tog perioda se kreće sa treninzima u zatvorenom bazenu pomentog hotela, kao i treninzima u moru.

Ovim putem Vaterpolo klub Jadran Neum poziva sve zainteresovane djevočice i dječake da dođu na probni sedmićni trening i uvjere se zašto je ovaj klub jedan od najbržih rastučih sportskih kolektiva u gradu.

 

(Ismet Nimanović/Sportske.ba)

PODIJELI