PODIJELI

Velež Mostar iz dana u dan postaje sve ozbiljniji fudbalski kolektiv. Rođeni se lagano vraćaju, blizu su vrha PLBiH, a pored sjajnih akcija u infrsatrukturi, u Veležu se misli i na budućnost.

Legende Rođenih su uključene u rad omladinskih pogona, a mlađe selekcije se lagano “bude”.

 

Jedan od igrača koji bi s pravom trebao biti budućnost Veleža je Riad Demić (2001. godište), koji je i kapiten U19 tima. Vrijeme pandemije koronavirusa i izolacije smo iskoristili da odradimo razgovor s Riadom.

Na početku se osvrnuo na trenutno stanje uzrokovano pandemijom koronavirusa.

“Što se tiče izolacije, svaki dan mi je skoro isti, treniram svakodnevno, jer treba ostati u kondiciji, a kad ne treniram većinom igram igrice.”

 

Demić je jasan u jednoj činjenici: Velež mora biti u vrhu bh. fudbala.

“Mislim da je ova sezona mogla da bude dosta bolja. Ima tu i dobrih stvari, na primjer juniorska liga je jača iz sezone u sezonu. Timovi su prilično ujednačeni, a ovaj plasman na tabeli nije prava slika naše ekipe. Po mom mišljenju, klub poput Veleža, uvijek mora biti u vrhu.”

 

Dudić je preporodio prvim tim Veleža, a Riadova želja je debi za seniore Rođenih.

“Dolaskom šefa Dudića stvari su se uveliko poboljšale, jer sam trenirao i odgirao par prijateljskih utakmica za prvi tim. Želja mi je da svojih 13 godina provedenih u klubu krunišem debijem u Premijer Ligi. Vidjet ćemo, znam da je sve do mene i do mog truda i rada, kako se pokažem u budućnosti, a ja cu se svakako nastaviti truditi i davati svoj maksimum.”

 

Iako je već par sezona najstandardnijih i jedan od najboljih igrača u omladinskim ekipama Veleža, još uvijek nije zaigrao za omladinske selekcije BiH.

“Što se tiče reprezentacije, kako kažu svakom igraču je zelja da igra za svoju reprezentaciju, pa se nadam da će mi se i ta želja ispuniti.

 

(Haris Zilić/Sportske.ba)

 

PODIJELI