PODIJELI

Večeras je RK Gradačac u okviru pretposlednjeg kola Prve lige F BIH, ugostio ekipu RK Kakanj i očekivano pobijedio rezultatom 47:21 i formalno postao novi ( stari) Premijerligaš.

Posljednje kolo u kome RK Gradačac gostuje u Travniku je čista formalnost ali slavlje oko ponovnog povratka u Premijer ligu BiH za rukometaše je ostavljeno poslije ove utakmice i okončanja kompletnog prvenstva.

Puleni trenera Dade Doborca su protutnjali kroz ovo prvenstvo uz samo jedan poraz od direktnog( i jedinog)konkurenta u ovom takmičenju ekipe RK Čelika iz Zenice, koga su pobijedili na svom terenu. Ovakav trijumfalan put ekipe iz Gradačca trasirao je izuzetan rad svih u klubu, od trenera Doborca pa do svih igrača, što ne istaći da su u mnogim utakmicama i juniori pružili izuzetne igre i dali svoj doprinos uspjehu kluba.

Tako da grad rukometa, kako zovu Gradačac, ima svijetlu budućnost i u najjačem takmičenju rukometaša kod nas. Večerašnja utakmica je protekla takođe u neravnopravnoj igri između domaćina i podmlađene ekipe gostiju ali u fer i korektnoj igri, domaćin je udario i zadnji pečat povratka među najbolje naše rukometaše. Stvorena je jedna jaka i uigrana ekipa i uz eventualno par pojačanja može ponovo sutra da bude tvrd orah za sve premijerligaše.

Za Gradačac i navijače je najbitnije da se njihov klub vratio tamo gdje objektivno i pripada.

PODIJELI