PODIJELI

Švicarski teniser Roger Federer u srijedu je objavio kako se povlači s inauguralnog ATP kupa koji se igra u Australiji u januaru sljedeće godine kako bi proveo više vremena s obitelji.

Federerova odluka da se povuče znači da Švicarska ne može sudjelovati na ovom natjecanju koje će se igrati od 3. januara do 12. januara. Sada se šest drugih država može plasirati na to natjecanje, na temelju rankinga njihovih najboljih igrača na ATP ljestvici.

“S velikim sam žaljenjem odlučio se povući s novog natjecanja ATP kupa”, kazao je Federer, trenutačno treći teniser svijeta, prenosi Hina.

“Nakon dugih rasprava s obitelji i sa svojim timom o godini koja slijedi, odlučio sam da će dodatne dvije sedmice kod kuće biti jednako korisne za moju obitelj i za moj tenis”, dodao je.

“Boli me što neću biti dio najuzbudljivijeg novog natjecanja na kalendaru, ali to je ispravna odluka ako želim nastaviti igrati duži period na ATP Touru”, rekao je 38-godišnji Švicarac.

ATP kup, čiji je nagradni fond 15 milijona dolara, igrat će se u tri australska grada Brisbaneu, Perthu i Sydneyu.

Na natjecanje se plasiralo 18 država nakon prvog roka u septembru, dok je Australija kao domaćin dobila pozivnicu. Još šest država bit će dodane nakon drugog roka 13. studenog.

Države će biti podijeljene u šest skupina po četiri u grupnoj fazi, a pobjednici skupina i dvije najbolje drugoplasirane prolaze u finale ATP kupa u Sydneyu. U svakoj fazi natjecanja igraju se po dva pojedinačna meča i jedan u parovima.

Svoj nastup do sada su potvrdili prvi teniser svijeta Novak Đoković te drugi teniser svijeta Rafael Nadal.

Izvor: FENA

PODIJELI