PODIJELI

I u novoj godini Škola rukometa ŽRK Grude ” Rukomet – od prvog koraka do prvaka ” je u punom pogonu. Proteklog vikenda kategorija 2004. godište i mlađe je odigrala dvije prijateljske utakmice u Mostaru protiv svojih vršnjakinja iz ŽRK Zrinjski Mostar i ŽRK Trešnjevka Zagreb.

“Male” Gruđanke su pobjedile ekipu Zrinjskog, dok su poražene od Trešnjevke. I četiri minirukometne selekcije su prošlog vikenda nastupile na turniru u Šibeniku.

Zvanični početak rada sa dječacima u Školi rukometa je obilježen učešćem na turniru, te je po jedna ekipa dječaka u kategorijama 2009 / 2010. Ovo je bila prilika za večinu rukometnih početnika za prva iskustva u takmičenju u mini rukometu.

Jedno je sigurno da će s vremenom ovi dječaci postizati bolje rezultate, a selekcija 2010. godište se plasirala među osam najboljih ekipa. Grudske djevojčice nastavljaju sa odličnim rezultatima u ovoj godoni.

U Šibeniku su nastupile u selekciji 2009. godište, a jedna ekipa je bila sastavljena od 2009. i 2010. godište, a druga od 2011 godište. Prva ekipa 2009 / 2010 je osvojila drugo mjesto u konkurenciji 11 ekipa, izgubivši u finalu od Gospića. Najbolja golmanica turnira je Lara Lezo (ŽRK Grude), osim nje u najboljoj petorci je Karla Alpeza.

(Ismet Nimanović/Sportske.ba)

PODIJELI