PODIJELI

Rukometna reprezentacija BiH je večeras poražena na gostovanju protiv Estonije rezultatom 24:21.

Izabranici Bilala Šumana su vodili većim dijelom meča, ali su polovinom drugog poluvremena izgubili svu stečenu prednost, koju do kraja meča nisu uspjeli vratiti.

Nakon što smo poveli sa 1:0, Estonija je bila nešto bolji protivnik na početku utakmice te su imali prednost sve do rezultata 4:4. Potom su izabranici Bilana Šumana preuzeli inicijativu.

Drugi put u vodstvo dolazimo kod rezultata 5:4 i jedan duži period igralo se gol za golom. Kako se primicao kraj poluvremena prednost je rasla, ali ona niti jednom nije bila veća od tri pogotka.

Upravo je toliko bilo na kraju poluvremena budući da je bh. selekcija imala prednost rezultatom 14:11. Najbolji u redovima naše ekipe u prvom poluvremenu bio je Ovčina sa pet pogodaka.

U sličnom ritmu nastavilo se igrati u drugom poluvremenu, ali je bh. selekcija počela posustajati pa su Estonci na 15-ak minuta prije kraja meča uspjeli izjednačiti na 17:17.

Naši su počeli igrati neprepoznatljivo loše pa su Estonci došli do preokreta 10 minuta prije kraja meča (19:18). Od tada se igralo gol za golom. BiH bi izjednačila, ali Estonija opet dolazila u vodstvo i tako nekoliko puta. Ipak, domaći tri minute prije kraja meča dolaze do dva pogotka prednosti te su na kraju došli i do pobjede. Vrijedi istaći da je naša selekcija prije utakmice.

Treba istaći kako je za loš rezultat zaslužan i katastrofalan doček domaćina, koji su naše reprezentativce poput zatvorenika držali u hotelu punih 48 sati, u kojima su Zmajevi oskudjevali u treninzima, ali i ishrani.

Naredni meč protiv Estonaca igramo u nedjelju u Bugojnu.

PODIJELI