PODIJELI

Zmajevi su u Norveškoj odigrali prvo Evropsko prvenstvo u historiji naše zemlje. Iako nismo prošli grupu, imamo pravo biti ponosni na ove momke koji su ostavili srce na terenu.

Novinarima se obratio Bilal Šuman, selektor našeg tima:

-Osjetili smo kako izgleda Evropsko prvenstvo. Odigrali smo tri utakmice, izgubili smo u sve tri, međutim cilj nam je bio napraviti jedan kontinuitet igranja na ovakvim takmičenjima. Još uvijek stojim iza toga da ova naša reprezentacija imaju taj kvalitet i potencijal da mogu biti učesnici svih velikih takmičenja. U Trondheimu je bilo mnogo dobrih stvari, pa tako i onih koje moramo popraviti. Mogu da budem zadovoljan našom odbranom, pogotovo u situaciji 6 protiv 6, svaka selekcija se namučila s nama. To je bio jedan od boljih segmenata naše igre, a i golmani su također bili na nivou. Pozicioni napad je stvar na kojoj moramo raditi u narednom periodu, kao i na tim tehničkim greškama koje su nam se učestalo dešavale. Kažnjavali su nas i Norvežani i Francuzi”, rekao je Šuman, pa nastavio:

“Moglo je ovo sve biti i puno bolje, posebno u rezultatskom smislu. Imam osjećaj da smo protiv Portugala sami sebe pobijedili, mogli su to biti naši prvi bodovi na Euru, ali Bože moj. Ispalo je kako je ispalo. Kada je u pitanju utakmica s Francuskom, prvim poluvremenom možemo biti zadovoljni, bili smo s njima u nekom egalu, no drugo poluvrijeme je pokazalo njihov kvalitet. Za momke nemam nikakve zamjerke. Pokazali su veliku želju, borbenost i volja nisu izostali, možda su i u toj nekoj ogromnoj želji i izgorili. Nadam se da će u budućnosti biti još ovakvih takmičenja za BiH.”

 

PODIJELI