PODIJELI

Višestruke prvakinje Bosne i Hercegovine, ŽRK Grude su nastupile na 4. turniru u Pogorici i uspješno završile nastup u grupnoj fazi WRHL – Ženske regionalne rukometne lige . Na ovom turniru Gruđanke su odigrale dvije utakmice protiv ORK Rudar Pljevlje i ekipe ŽRK Kumanovo.

Prva utakmica protiv ekipe ORK Rudar Pljevlje bila je veoma neizvjesna i izuzetno borbena. Domaća ekipa je sastavljena od mladih igračica koje su na pragu prve ekipe podgorićke Budućnosti. I pored toga pulenice trenerice Zlate Zubac su uspjele napraviti solidnu rezultatsku prednost od 4 gola. U drugom dijelu povrijedila se crnogorska reprezentativka, Nikolina Knežević, što je bio hendikep za bh.
predstavnice.

Ipak, na kraju je bilo neriješeno, 22:22. Ovim bodom Gruđanke su zadovoljne jer im je on osigurao drugo mjesto u grupi i nastavak igranja u ovom takmičenju.

U drugoj utakmici predstavnik Sjeverne Makedonije, ŽRK Kumanovo je savladao ŽRK Grude, 29:27 .

Nakon grupne faze slijedi jedna utakmica u Grudama u kojoj će ŽRK Grude odigrati utakmicu sa ekipom iz grupe 1. za sada to ne može biti Budućnost koja je vodeća u grupi 1, mogući protivnici ekipi ŽRK Grude su Podravka, Krim ili Jagodina .

(Ismet Nimanović/Sportske.ba)

PODIJELI