PODIJELI

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić primio je danas Bilala Šumana, selektora rukometne reprezentacije BiH, i Halila Škaljića, člana Upravnog odbora Rukometnog saveza Federacije BiH, povodom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje počinju u oktobru 2018. godine, dok se samo prvenstvo održava 2020. godine u Norveškoj, Švedskoj i Austriji.

– Kao i do sada, Ministarstvo kulture i sporta KS će na sve moguće načine podržati naše rukometaše da bi postizali što bolje rezultate. To je naše čvrsto opredjeljenje – kazao je Kurić.

Škaljić je zahvalio ministru Kuriću na svesrdnoj pomoći koju pruža Rukometnom savezu od početka svog mandata.

– Bez kontinuirane podrške i pomoći ministra Kurića, reprezentacija ne bi mogla odigravati utakmice i realizirati predviđene pripremne aktivnosti – naglasio je Škaljić.

”Ministra Mirvada Kurića poznajem dugi niz godina i naša saradnja od početka njegovog mandata je fantastična. U ime Rukometnog saveza i reprezentacije BiH te stručnog štaba i igrača, još jednom ogromno hvala na svemu što ministar radi za našu reprezentaciju. Naš cilj je igranje Evropskog prvenstva 2020. godine i nadamo se da će ministar Kurić biti dio našeg tima, jer je to svojim djelima zaslužio – rekao je Šuman.

PODIJELI