PODIJELI

Večeras je na stadionu Koševo odigran susret sedmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Sarajeva i Širokog Brijega. Utakmica je završena rezultatom 0:0, a gledaoci na Koševu su svjedočili prilično lošoj utakmici.

Nakon utakmice na press konferenciji se obratio šef stručnog štaba Sarajeva Goran Sablić koji je i današnju utakmicu posmatrao iz tunela koševskog stadiona.

– Imali smo nešto više od igre. Teren nije bio lagan za igru. Rezultat je objektivan. Nedostajalo nam je svježine. Teško smo pronalazili prostor. Nakon dobrih 15-20 minuta u drugom poluvremenu ostali bez energije, i to je bilo to od nas. Momci su dali sve od sebe, kaže Sablić.

– Patimo se, to nije ništa novo. Mi smo u procesu. Nemamo balansa. Imamo grupu igrača koja nije prošla pripreme. Fali svježine, fali kvalitete. U veznom redu je momak koji je 2003. godište i koji upravlja igrom, a jedina zamjena mu je momak koji je još godinu dana mlađi. Za nas nema lakih utakmica i skoro ih neće biti, realan je bio trener Bordo tima.

 

PODIJELI