PODIJELI

Ni osvojeni Kup BiH nije zadovoljio vjerne navijače Sarajeva, nakon neočekivanog gubitka titule i gašenja škole “Asim Ferhatović Hase”.
Zračak nade i optimizma pobudila je najava povratka u klub Alena Škore, najboljeg igrača Sarajeva, a po mnogima i Bosne i Hercegovine u novijoj historiji.
Menadžment kluba želio je miljenika navijača, imenovati na ključnu poziciju za sportski sektor. S daleko većim ovlastima nego što je imao “kordinator” Emir Hadžić.
Sabrina Buljubašić, glavna “šefica” u klupskoj administraciji i menadžmentu, u ime kluba pozvala je na razgovor Škoru i ponudila mu vrlo atraktivnu, ali zahtjevnu poziciju.
Škoro nije “trznuo” na prvu. Nakon konsultacija s porodicom Alen se zahvalio Sabrini i Upravnom odboru, što je bio jedan od kandidata za tu poziciji. Polaskan je tom spoznajom, ali je interes porodice stavio na prvo mjesto. Škoro se povjerio prijateljima, kako su razgovori sa Sabrinom i FK Sarajevo bili vrlo korektni, gospodski, s maksimalnim uvažavanjem. Te se na isti način zahvalio i naveo ključnu rečenicu zašto trenutno nije spreman uhvatiti se u koštac s izazovima koji čekaju FK Sarajevo.

Škoro je poručio, kako trenutno nije u poziciji prihvatiti ponudu.
“Ako nisam u mogućnosti dati 100 posto, a drugačije ne znam, onda ne želim se u to upuštati”, rekao je Škoro.
Alen se zahvalio Upravnom odboru i direktorici Sabrini, te svima u klubu poželio puno sreće i uspjeha, sa željom da će u skorije vrijeme doći bolji dani za navijače i FK Sarajevo, čiji je vjerni navijač od kako zna za sebe.

Alen je u navijačima, ne samo Sarajeva, ostao upamćen kao igrač i čovjek vrhunskih kvaliteta! Znali su to u FK Sarajevo, te su jednog takvog kapitalca željeli imati u klubu.

S.R.

PODIJELI