PODIJELI

Fudbaleri federalnog prvoligaša TOŠK-a iz Tešnja u sklopu priprema za drugi dio sezone, nakon prve kontrolne utakmice sa ekipom NK Žepče i pobjede od 5:1, u Visokom protiv Bosne su odigrali drugu.

Puleni trenera Denisa Sadikovića su pobjedili rezultatom, 3:2 (Oglečevac, Beširević, Kadušić). U prvom poluvremenu su nastupili, Strika, Hrvat, Zukić, Beširović, Papaz, Navrboc, Hodžić, Kalesić, Radulović, Kurdić, Oglečevac. U drugom su šansu dobili, Bšnjak, Rakić, Selak, Škrijelj, Buljubašić, Nuhanović, Suljić, Kadušić, te juniori, Ramić, Đulović.

U srijedu, 14. februara NK TOŠK će odigrati treću pripremnu utakmicu protiv Sloge iz Doboja.

Dva dana do kraja prelaznog roka, jedno od pojačanja Tešnjaka za drugio dio sezone, Safet Šivšić, bivši mladi reprzentativac BiH, defanzivac, koji je početkom prelaznog roka, sve dogovorio sa Upravom NK TOŠK-a je iznevjerio Upravu, navijače ovog kluba.

Mada je, sve što je tražio, Uprava mu je, to završila, potpisao ugovor za NK Vitez, što je više nego nekoraktan potez ovog fudbalera.

– Odigrali smo dvije kontrolne utakmice, zadovoljan sam i dalje nastavljamo sa odigravanjem pripremnih utakmica za proljetni dio prvenstva. Svjesni smo da nas čeka pakleno proljeće, svi se pojačavaju. U planu je da se odigra još 5 – 6 utakmica do početka prvenstva, svi igrači će dobiti svoje prilike, da bi izabrali najbolje, rekao je šef stručnog štaba, NK TOŠK -a, Denis Sadiković.

(Ismet Nimanović/Sportske.ba)

PODIJELI