PODIJELI

Ekipa federalnog prvoligaša iz Gračanice, tim Bratstva koje je je jesenji dio prvenstva završio na petom  mjestu sa osvojenih 25  bodova i četiri boda manje od lidera Bosne, u nastavku sezone biće sa novim šefom stručnog štaba.

Naime,odlukom vodećih ljudi kluba na mjesto šefa imenovan je iskusni nogometni stručnjak Denis Sadiković kome će ovo biti povratak na klupu ekipe „topnika“ iz Gračanice. Radi se o treneru koji je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio brojne ekipe i to: Slobodu i Olimpic u Premijer ligi, te prvoligaše Goražde, Krajišnik, Gradinu i Radnički. A osim vođenja brojnih ekipa bio je i trener u  reprezentativnim selekcijama BiH i Tuzlanskog kantona, a što samo po sebi govori o kakvom kvalitetnom i iskusnom nogometnom stručnjaku se radi. O ponovnom dolasku u Gračanicu,grad „mladosti i sporta“,planovima, igračkom kadru…Sadiković nam je rekao,između ostalog, sljedeće:

– Sigurno da mi je  zadovoljstvo što sam  ponovo na klupi Bratstva, kluba koji ima  tradiciju, ime, karizmu…i što sam došao u grad koji izuzetno voli i poznaje nogomet. Vrlo brzo sam dogovorio sve detalje oko preuzimanja ekipe sa prvim ljudima kluba i općine Gračanica, jer imam izuzetno pozitivno iskustvo iz naše bivše saradnje. Pak što se tiče  planova za nastavak sezone to je želja, a to ću reći već u petak kada počinju pripreme, svim prisutnim nogometašima. Kod mene će moći igrati samo najbolji, najspremniji, najborbeniji…bez obzira na godine, ime, rejting…Samo oni koji prođu kompletne pripreme, a koje ćemo u prvoj fazi obaviti u dvorani i našem terenu u Gračanici, biće u kombinaciji za prvih jedanaest. Svaki igrač mora na svakom treningu, test meču „ginuti“ za boje kluba i jedino na taj način može izboriti dres u početnoj postavi. Planiramo da do početka proljetnog dijela prvenstva i meča protiv Budućnosti, odigramo najmanje šest, sedam mečeva a na kojima ćemo dati priliku svakom igraču da pokaže svoj kvalitet i ispolji  želju da obuće dres gračaničke „svetinje“. Što se tiče igračkog kadra pokušat ćemo  pronaći jednog špica, jednog veznog, jednog štopera, ali samo ako to budu prava pojačanja za naš tim. No,tek sutra krećemo, ima dosta vremena za igračku „križaljku“,ali jedno je sigurno-igrat će samo najbolji.”

(Rešad Mamela/Sportske.ba)

PODIJELI