PODIJELI

Bivši selektor Bosne i Hercegovine Safet Sušić propisno se obrukao prognozama na netom okončanom Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Iako je kao igrač bio velemajstor u dresu Sarajeva i Pari Sen Žermena, zbog čega je proglašen i najboljim fudbalerom 20. vijeka u Bosni i Hercegovini, te kao selektor “zmajeva” odveo nacionalni tim na Mundijal 2014. godine u Brazilu, popularni Pape je potpuno omašio u prognozama za EURO 2016.

Uoči prvenstva, kako je prenio “Dnevni avaz”, Sušić je logikom trogodišnjeg djeteta, u finalu “vidio” Njemačku, svjetskog šampiona, i Španiju, prvaka Evrope.

“Dva najveća kandidata za osvajanje titule su Njemačka i Španija. Volio bih gledati to finale, ako je zbog žrijeba moguće. To su u ovom trenutku dvije najbolje reprezentacije i ne znam ko bi ih mogao ugroziti. Nakon njih najviše šansi dajem Engleskoj, koja bi mogla napraviti iznenađenje, a ne treba zaboraviti ni Belgiju. Što se Francuske tiče njih ne vidim u završnici”, izjavio je Pape pred početak šampionata u Francuskoj.

Sarajevski list je dodao da je Pape odigrao “ziheraški” i da se nije proslavio.

PODIJELI