PODIJELI

Safet Sušić je po mnogima najuspješniji bh.selektor. Jedini koji je odveo BiH na Svjetsko prvenstvo.

Sušić je na ružan način smjenjen, a bh.nogomet je njegovim odlaskom još više padao na FIFA rang-listi. Njegovom nasljedniku Mehmedu Baždareviću pošlo je za rukom da izbori tek “baraž”.

Pape se gospodski povukao. Što se još može reći još za Roberta Prosinečkog. Sušić je o svojim prethodnicima govorio biranim riječima. Čak i kad je javnost tražila selektorovu glavu.

Manje više svi bh.navijači uvjereni su da smo sudijskom krađom protiv Nigerije onemogućeni da se plasiramo dalje. Ipak, neki su smatrali tada i poslije Mundijala da je Sušić krivac što nismo otišli u drugi krug.

Tek sada, nakon dva promašena ciklusa, vidimo gdje su nas dovele egzibicije nogometne vlade nakon što su se riješili Sušića.

Bh.stručnjaka “pronašli” smo u Parizu.

“Nemam ti šta reći. Prosinečki jeste selektor, ali nije jedini krivac. Imamo mogućnost preko Lige nacije da odemo na Evropsko prvenstvo”- kazao je Pape.

Zanimalo nas je da li su ga kontaktirali iz NSBiH.

– Niko me nije zvao iz Saveza. I ne očekujem, jer je Prosinečki selektor. Pitanje je hoće li Izvršni odbor usvojiti njegovu ostavku. Prosinečki treba podršku da bi ostvario cilj. Nemam šta više reći. Da su me zvali, ja bih vam rekao. U Sarajevo dolazim u decembru ili januaru- izjavio je za Sportske.ba Safet Sušić.

(Sportske.ba)

PODIJELI