Connect with us

Fudbal

Salah progovorio o odlasku, kako da navijači ne budu zabrinuti?!

Objavljeno prije

,

Foto: Twitter

Egipćanin Mohamed Salah i Liverpool i dalje pregovaraju oko novog ugovora, ali za sada nema naznaka u kojem pravcu pregovori teku.

Redsi su tokom proteklih mjeseci produžili ugovore sa važnim članovima ekipe, to su Allison, Van Dijk, TAA, Mane, Firmino i čeka se još samo Salah. Problem je u novcu, Salah očekuje da bude znatno plaćeniji nego sada, ali samo zbog toga što želi da bude vrijednovan po svemu što donosi na terenu već pet godina.

“Ja želim da ostanem, ali to nije u mojim rukama, već njihovim. Oni (uprava) znaju šta želim, a to nisu neki ludački zahtjevi. Stvar je u tome kada tražiš nešto i oni ti ponude koliko misle da treba, tako pokazuju koliko vrednuju šta si učinio za klub. Ovo mi je peta godina u klubu i znam ga veoma dobro. Volim navijače i oni vole mene. Što se tiče uprave, sve znaju i sada je odluka na njima”, rekao je Salah.

Detalji nisu poznati, ali iz njegovih riječi može se izvući da ponuda i potražnja nisu na istom nivou.

Klub vjerovatno ne smije da razbija kasu i tako poremeti hijerarhiju u odnosu na druge lidere ekipe, ali sa druge strane, opravdano je pitanje – šta bi bilo sa Liverpoolom da nema Salaha u posljednjih nekoliko godina?


BH talenti

Emrah Bradarić ide očevim stopama

Objavljeno prije

 

Autor

Bradarić je poznato nogometno prezime u Maglaju i Zenici.

Ekrem je prijeratni igrač Natrona, Slobode, Čelika, Rijeke i još nekih domaćih i inostranih klubova.

Iako stoper mogao je “pokriti” više pozicija. Jednom je, nastupajući za Rijeku, desetak minuta branio. Uspješno. Kao što je korektno igrao gdje god je trenerima trebalo.

Njegov sin Mirza (2000.godište) prošao je školu Čelika i Sarajeva. Kada je završio juniorski staž morao je na kaljenje. Profi ugovori bili su rezervirani za “povlaštene talente”.

Ni Ekrem nije imao jaka leđa. Sve što je postigao bilo je vlastitim talentom i radom. Osobine koje su tada još, kako tako prolazile.

Na scenu dolazi treći iz čuvene nogometne loze. Emrah Bradarić. S kadetima Čelika, kao dvostruki strijelac, osvojio je državno prvenstvo. Struka tvrdi da se radi o izuzetnom dragulju. Znaju to i u Čeliku. Znaju i oni što selektiraju igrače za državne selekcije.

Emrahu ne treba ništa, osim šanse da na reprezentativnim okupljanjima potencijalnih Zmajeva pokaže svoj raskošni potencijal.

S.R.


Nastavi čitati

Fudbal

Ziyech Bosance ne pamti po lijepom, ali sada ga čeka jedan drugi Vahin zemljak

Objavljeno prije

 

Autor

Poznato je da su Hakim Ziyech i Vahid Halilhodžić u sukobu. Štaviše, mediji iz Maroka ne prestaju sa informacijama o tome da bi navedeni sukob Vahu mogao koštati selektorske pozicije.

No, iako Halilhodžića ne pamti u najljepšem sjećanju, Hakim Ziyech bi uskoro mogao dijeliti svlačionicu sa jednim drugim Bosancem.

Fabrizio Romano je objavio da je AC Milan od prošle sedmice u direktnom kontaktu sa Chelseajem u vezi dovođenja Hakima Ziyecha. Romano dodaje da je Ziyech apsolutno otvoren za dolazak u Milan.

Ukoliko se transfer ostvari, Ziyech će se pridružiti Radetu Kruniću, reprezentativcu Bosne i Hercegovine koji je član Milana.


Nastavi čitati

Fudbal

Krunić kažnjen, koštale su ga uvrede na račun Džekinog Intera

Objavljeno prije

 

Autor

FOTO: Twitter

Četvorica fudbalera Milana – Theo Hernandez, Maignan, Tonali, ali i Rade Krunić – kažnjeni su od strane Fudbalskog saveza Italije.

“Čestitka” je stigla i samom Milanu koji je kažnjen sa 12.000 eura. Krunić je dobio kaznu od 5.000 eura, dok su Hernandez, Maignan i Tonali prošli sa po 4.000 eura.

Krunić i Hernandez svoju kaznu su dobili radi uvredljivih skandiranja na račun Nerazzurra i zbog isticanja transparenta koji je sadržavao nepoštovanje i uvredljivost. Navedeni ekscesi su se desili prilikom proslave koju su fudbaleri Milana imali nakon osvajanja titule prvaka Serie A.

 


Nastavi čitati

NAJČITANIJE