PODIJELI

Bivši napadač Partizana Umar Sadiq na meti je Bayern Munchena, javlja španski AS. Pokušaj dovođenja Sadiqa je navodno odobren i od strane sportskog direktora Bayerna, Hasana Salihamidžića.

Nigerijac Sadiq ove sezone briljira u španskom drugoligašu Almeriji. Zabio je 15 golova, treći je najbolji strijelac prvenstva te gura Almeriju u borbu za prva dva mjesta koja direktno vode u prvu ligu.

AS prenosi da su za Sadiqa zainteresirani i brojni drugi evropski velikani, a da velike šanse za njegov potpis ima Sevilla. Ipak, Almeria ne želi razgovarati o njegovom transferu dok sezona ne završi te ističu da u ugovoru ima otkupnu klauzulu od 60 miliona eura, koja će narasti na 80 ako se Almeria plasira u La Ligu. Ne isključuju ni mogućnost da će 24-godišnji Nigerijac ostati u klubu, pogotovo u slučaju ulaska u viši rang.

Sadiq je u Almeriju došao prošlo ljeto iz Partizana za pet miliona eura. Za beogradski klub zabio je 23 gola u 52 nastupa. Od 2016. do 2020. godine bio je igrač Rome, a bio je na posudbama u brojnim klubovima, od kojih se ističu Rangersi i Torino.

PODIJELI