PODIJELI

Fudbaleri Željezničara i Borca podijelili su bodove večeras na stadionu Grbavica u prvom kolu Premijer lige BiH odigravši neriješeno 1:1, ali su treneri i navijači Plavih na kraju meča mogli biti zadovoljni igrom i rezultatom.

Salve oduševljenja stižu sa svih strana, te je to sigurno znak da na Grbavicu stižu bolji dani. Zadovoljan igrom je bio i Haris Alihodžić, koji je na sinoćnjem meču imao ulogu trenera domaće ekipe, s obzirom da Ivković nije mogao biti na klupi.

“Momcima svaka čast na trudu svih 90 minuta. U prvom sastavu su igrala čak tri juniora, dok su četvorica bila na klupi. Čini mi se nikad mlađa Željina ekipa. Međutim, to ih nije omelo da igraju dobro i da se bore do posljednje kapi znoja. Mislim da smo bili puno bliži pobjedi. Pogotovo prvo poluvrijeme kada smo dominirali. Na poluvremenu su oni izvršili izmjene i uveli kvalitetne igrače predvođene Goranom Zakarićem i to nam je stvaralo određene probleme. Ipak, nisu uspjeli stvoriti veliki broj prilika osim te posljednje kada su i došli do izjednačenja”, rekao je trener Haris Alihodžić koji je večeras mijenjao šefa struke Tomislava Ivkovića kojeg Plavi ne mogu registrovati zbog poreskog duga.

Alihodžić se posebno zahvalio navijačima koji su prvi put bili na tribinama nakon 16 mjeseci pauze zbog pandemije koronavirusa.

PODIJELI