PODIJELI

Fudbaleri Veleža svojim igrama u Evropi pomjerili su granice, napravili ogromnu euforiju u bh. javnosti, kako sa svojim navijačima, tako i sa neutralnim simpatizerima fudbala. Mostarski klub je preko Colerainea i grčkog velikana AEK-a stigao do trećeg pretkola Konferencijske lige.

Sama činjenica da je Velež, nakon 33 godine neigranja u evropskim takmičenjima, uspio izbaciti jedan veliki AEK, govori sama za sebe. Velež je na Grbavici u prvom susretu drugog pretkola protiv AEK-a slavio rezultatom 2-1, ali i pored tog podviga, mnogi su bili skeptični pred revanš susret u Atini.

Trener Veleža Feđa Dudić je čak obećao da će se ošišati naćelavo ukoliko Velež uspije eliminisati grčki klub, što je i učinio. Nije se samo stručni štab Veleža ošišao na ćelavo, to su uradili i mnogi navijači i simpatizeri kluba iz Mostara.

Ipak, jedan vjerni navijač Veleža je povukao potez koji je naišao na zaista mnogo pozitivnih komentara. U pitanju je Samir Avdić, navijač Veleža od malih nogu, ali i vijećnik u Općini Ilidža. Već dugi niz godina na hrabar način bori se za Ilidžu, za svoju okolinu i svoje komšije. Mnogim inicijativama je okupio veliki broj ljudi koji ga podržavaju. Ovoga puta, oduševio je svojim novim imidžom.

Ko ga poznaje, vrlo dobro zna da je Samira duga kosa krasila godinama. Ljubav prema Veležu je presudila da i on skrati kosu, a sve je to podijelio i na svom facebook profilu. Objavu pogledajte u prilogu:

PODIJELI