PODIJELI

Predsjednik Željezničara Samir Cerić demantovao je navode pojedinih medija da je učestvovao u nezakonitim rednjama i da se njegovo ime dovodi u vezu sa jednom od aktuelnih afera u BiH.

Njegovu izjavu klub je prenio preko zvanične stranice:

Upoznat sam s određenim brojem optužbi koje su danas objavljene preko nekoliko medijskih kanala. Optužbe koje su objavljene nisu utemeljene i u potpunosti ih opovrgavam. Optužbe su u potpunosti netačne i sadrže ono što se zove “dezinformacija”, odnosno prenošenje neistinitog sadržaja”, prokomentarisao je Cerić i dodao:

“Predmete na kojima rade nadležni organi nije prikladno komentarisati pogotovo onda kada se radi o istrazi koja je u toku. S moje strane mogu samo potvrditi da nisam predmet bilo kakve istrage, niti očekujem da ću to biti, upravo iz razloga netačnosti objavljenih tvrdnji. Ne želim komentarisati krivične istrage protiv drugih osoba, bile te osobe meni poznate ili ne. Smatram da je neumjesno od strane medija što pokušavaju utjecati na pravne procese te oklevetati moje ime putem medijske hajke u političke ili bile koje druge beskrupulozne svrhe. Još jednom ponavljam da u potpunosti opovrgavam bilo kakvo učešće u bilo kakvim nezakonitim radnjama te obavještavam javnost da ću razmotriti koje su moje zakonske mogućnosti kada su u pitanju tekstovi koji su usmjereni na lažno predstavljanje činjenica i rušenja mog ugleda”.

PODIJELI