PODIJELI

Fudbalska reprezentacija BiH ima jači liječnički tim od nekih klinika u BiH. Na klupi državnog tima, uz selektora Roberta Prosinečkog sjede dr. Reuf Karabeg, jedan od vodećih “plastičara” u svijetu i dr. Adnan Hadžimuratović. “Dječji” doktor. I Karabeg i Hadžimuratović godinama su, osim u reprezentaciji i uz FK Sarajevo. Uz pomenute liječnike na klupi “Zmajeva” sjede dva fizioterapeuta Ismar Hadžibajrić i, po stažu veteran, Radomir Braco Ćosović.

Sudeći po brojnosti neko bi rekao da naš tim ide na ratište, a ne na utakmicu. Zanimljivo da reprezentacija zvanično nema psihologa. Vodeći svjetski timovi i reprezentacije u svojim “štabovima” imaju psihologe ili ih povremeno angažiraju.

Inače, osim liječnika i masera uz Prosinečkog sjede njegova tri asistenta Spasić, Ciprić, Rahimić, te trener golmana Kenan Hasagić.

Lista tu ne završava. Na klupi je i Darko Ljubojević, sekretar stručnog štaba. U neposrednoj klupi našeg tima na svakoj utakmici je “bezbjednjak”. Više nego na terenu. I opet nas ne ide.

(M.M./Sportske.ba)

PODIJELI