PODIJELI

Kamerunski fudbalski as Samuel Eto’o izjavio je da želi postati kvalitetan trener i postati prvi tamnoputi trener koji je osvojio evropsku Ligu prvaka, javlja Anadolu Agency (AA).

Eto’o je u septembru okončao 23-godišnju igračku kariju, a za kamerunske medije je kazao da će uskoro upisati trenersku školu kako bi ostao u fudbalu.

“Upisujem trenersku školu i spremam se za budućni posao. Želim da mi trenerska karijera bude bogata kao što je bila i igračka“, kazao je 38-godišnji Eto’o.

Bivši golgeter Eto’o je kazao da mu je želja da timovi koje bude vodio s klupe igraju dobro poput ekipa koje s klupe vodi Josep Guardiona.

“Želim se vratiti u Barcelonu i postati prvi tamnoputi trener koji je osvojio pehar Lige prvaka. Ja ne znam gubiti. Imam namjeru i da se potom vratim u Afriku“, kazao je Eto’o.

Eto’o je u bogatoj igračkoj karijeri nosio dresove slavnih klubova poput Real Madrida, Barcelone, Intera i Chelsea. Osvojio je 25 trofeja, a posljednje godine karijere igrao je u Turskoj i Kataru. Jedan od najboljih fudbalera iz Afrike Eto’o bio je trostruki osvajač Lige prvaka i to dva puta s Barcelonom i jednom s Interom.

Izvor: Anadolu Agency (AA)

PODIJELI