Connect with us

Domaći fudbal

Saradnik Vincenta Tana: Zadovoljan sam što Sabrina upravlja klubom

Objavljeno prije

,

Danas je FK Sarajevo obradovao svoje navijače i zvanično potvrdio da su Vincent Tan i Ismir Mirvić postali novi većinski investitori kluba.

Dvojica spomenutih biznismena najavili su da će u skorije vrijeme podijeliti svoje poslovne planove i dugoročnu viziju FK Sarajevo sa širom javnošću.

Da Tan svoj novi dolazak u Sarajevo smatra ozbiljnim, pokazuje i to što će mu se u tom klubu pridružiti i njegov saradnik Jalil Rasheed, također Malezijac. Upravo Rasheed je danas na svom Twitter profilu ostavio nekoliko komentara zanimljivih za navijače Bordo tima.

“Danas smo najavili preuzimanje upravljačkih prava u bh. fudbalskom klubu FK Sarajevo. Dva nova većinska vlasnika će biti Vincent Tan i Ismir Mirvić. Mirvić je američki Bosanac i poduzetnik smješten u Los Angelesu. Ismir i ja (u ime vlasnika) imali smo privilegiju surađivati posljednjih nekoliko mjeseci otvarajući novu eru za FK Sarajevo.

Hvala ljudima iz kluba, posebno direktorici Sabrini Buljubašić, predsjedniku Damiru Kasumu i osoblju na radu iza scene. Zadovoljan sam što imamo Sabrinu koja upravlja klubom. Sport ima veoma malo žena koje rade u menadžmentu.

Sarajevo će postati sestrinski klub Cardiffu i Kortrijku. Oduševljen sam što radim s Ismirom. S njim sam, vremenom, izgradio dobre odnose.

Hvala navijačima koji su bili veoma strpljivi tokom ovog perioda. Proces je uzeo određeno vrijeme, ali uspjeli smo. Još mnogo toga bismo željeli podijeliti s navijačima, o tome će obavještavati klub.”, objavio je Jalil Rasheed.

NAJČITANIJE