Connect with us

Košarka

Sarajevo domaćin košarkaškog kampa “Procamp Kaspersky Sarajevo”

Objavljeno prije

,

Sarajevo će u periodu od 25. do 29. jula po drugi put biti domaćin košarkaškog kampa “Procamp Kaspersky Sarajevo”.

Proslavljeni košarkaški reprezentativac iz BiH, Samir Avdić idejni je tvorac i organizator ovog jedinstvenog događaja koji za cilj ima dovođenje mladih igrača u kamp u Sarajevu kako bi pronašli adekvatan i kvalitetan klub za narednu igračku sezonu.

“Organizacija prvog kampa protekla je na zavidnom nivou, a ove godine odlučili smo dići ljestvicu još više. Za učesnike kampa obezbjeđen je kompletan servis, rad sa vrhunskim trenerima u reprezentativnom sportskom objektu, treninzi i utakmice koje će biti snimane i emitovane uživo, te sve ostalo potrebno za jednog vrhunskog sportaša.”, kazao je Avdić.

Podsjećamo, prethodne godine učešće na ovom kampu uzelo je 28 igrača, od čega je njih 16 pronašlo angažman.

Koncept kampa je takav da će igrači biti podijeljeni u četiri tima koje će predvoditi uspješni treneri Dragan Petričević, Samir Selesković, Muamer Taletović i Adis Bećiragić. U periodu održavanja kampa učesnici će održati nekoliko treninga i utakmica.

Podršku kampu između ostalog dali su bivši igrači Nenad Marković, Nihad Đedović, Edin Bavčić, Edin Krupalija, Feliks Kojadinović, brojni skauti i agenti Goran Gramatikov, Jovan Brstina, Zvonimir Ridl, Robert Jablan, Charles Danijel Mandić, te druge ličnosti iz svijeta sporta i biznisa.

Informacije o kampu i načinu prijave mogu se pronaći na zvaničnoj web stranici www.procampsarajevo.ba.

NAJČITANIJE