PODIJELI

Danas se na Otoci igra zaostala utakmica četvrtog kola m:tel Premijer lige u kojoj se u ‘malom’ gradskom derbiju sastaju Olimpik i Sarajevo.

Utakmica se igra od 16:30, uz direktan prenos na Areni Sport, a treneri obje ekipe žele nastaviti sa dobrim rezultatima. Esad Selimović, trener Olimpika, je u prvoj utakmici u novom mandatu na Otoci, savladao Velež, a sada želi ostvariti pozitivan rezultat i protiv Sarajeva.

Ipak, Sarajevo pred ovaj meč ima veliki motiv za pobjedom, jer ako dođu do sva tri boda prestići će Željezničar na čelu tabele.

Trener Sarajeva, Vinko Marinović je prije ovog meča istakao kako njegova ekipa nema previše problema sa povredama, te da je samo povrijeđen Miličević:

– Igramo zaostalu utakmicu sa Olimpikom, a sada ulazimo u jedan raspored i ritam gdje igramo subota – srijeda – subota gdje imamo tri utakmice u sedmici. Međutim, imamo širok roster i veliki izbor igrača tako da ćemo spremni dočekati utakmicu.

Što se tiče kadrovskih problema, jedino imamo problem sa Miličevićem koji je dobio udarac u predjelu rebra protiv banjalučkog Borca, ali na sreću nije došlo do loma ili napuknuća, no vidjet ćemo hoće li nastupiti u ovoj utakmici – rekao je Marinović.

PODIJELI