Connect with us

Domaći fudbal

Sarajevo je “pojelo” mnoge ambiciozne trenere, Vasoski ima šansu da napravi iskorak

Objavljeno prije

,

FOTO: FK Sarajevo

Aleksandar Vasoski je mlad trener s dovoljno iskustva da se uhvati u koštac s velikim očekivanjima kakva ima svaki trener koji dođe na Koševo.

Sarajevo je “pojelo” mnoge ambiciozne trenere, koji su imali i veću igračku karijeru od Vasoskog. Sjetimo se Jarnija i Kodre, ali i Ješića, te Marinovića koji se nisu uspjeli snaći na Koševu. Preteško je breme očekivanja navijača i javnosti, koja priznaje samo pobjede i trofeje.

Sarajevo “bije” glas da ga mogu voditi samo igračke legende, koji znaju kako klub diše. Ali, u modernom nogometu, to odavno ništa ne znači. Treneri su oni koje odabere Uprava, a oni prave rezultat.

Goran Sablić nije izdržao pritisak. Ogroman je raskorak u njegovoj viziji i onome što je ekipa pokazivala. Razlaz je bio nemimovan, jer je ekipa igrala kao da “hoda po jajima”.

Vasoski je željan dokazivanja, ima sjajnu priliku da napravi iskorak sa Sarajevom, te pokaže da je klub odabrao pravu strategiju.

Činjenica da je prekinuo ugovor u Sjevernoj Makedoniji, govori da ima ideju kako vratiti Sarajevo na pobjednički kolosjek. Vodeći Akademiju Pandev napravio je vrlo dobar rezultat – drugo mjesto na kraju prvog dijela sezone. Mlada ekipa plasirala je u makedonskom prvenstvu igrala dopadljiv nogomet. Mnogi ovaj rezultat pripisuju viziji nogometa koju ima Vasoski, njegovom napadačkom pristupu, otvorenoj igri u kojoj se i daju, ali i primaju golovi. Vasoski ima i zapaženo igračko iskustvo, jer je šesto godina igrao u Eintrachtu iz Frankfurta. Sigurno će mu i to koristiti u ovoj borbi.

Dovedena su mu do sada dva igrača, povratnik u klub Asmir Suljić, te bivši vezista Željezničara Adnan Šećerović, koji bi trebali pojačati konkurenciju u ekipi.

Sarajevo je četvrto na tabeli Premijer lige, s 20 bodova manje od lidera Zrinjskog i dva manje od Borca, na mjestu koje vodi u Evropu.

Premijer liga BiH nastavlja se 26.februara, a u prvoj utakmici proljetnog dijela Sarajevo igra s Leotarom u Trebinju.


Domaći fudbal

NK Stupčanica predstavio novitet na svom stadionu i najavio još dva projekta (FOTO)

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: NK Stupčanica

Nogometni klub Stupčanica osvojio je titulu u Drugoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine – centar, a da u klubu marljivo rade i napreduju pokazuje i najnovija vijest iz ovog kluba.

Stupčanica se oglasila na svom Facebook profilu. Iz kluba su se pohvalili da je uspješno završen projekat postavljanja LED semafora na Dancu.

“Kao što smo ranije najavljivali, danas je uspješno završen projekat postavljanja LED semafora na našem Dancu. Svakim novim projektom, Danac postaje funkcionalniji, moderniji i ljepši.

Uskoro slijedi otvaranje upravne zgrade i svlačionica, čime će biti kompletiran i taj projekat. Ali, nećemo stati na tome, slijede još dva nova projekta o kojim ćete, kao i do sada, biti obaviješteni.”, naveli su iz kluba.

Foto: NK Stupčanica

Foto: NK Stupčanica


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Nakon što je Šoše podnio ostavku, oglasio se Feđa Dudić zanimljivom porukom

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: Printscreen

Direktor mostarskog Veleža, Džemil Šoše, podnio je ostavku, iako potvrde od strane ovog klubaj još uvijek nema.

Još uvijek nije poznat pravi razlog zbog čega je Šoše odlučio podnijeti ostavku na mjestu direktorske pozicije, ali se nagađa o raznim pritiscima kojima je bio izložen u posljednje vrijeme.

U posljednjih pet godina Šoše obnaša funkciju direktora kluba, kada je ovaj klub i doživio svojevrsnu renesansu.

Zanimljivo, oglasio se i trener Veleža, Feđa Dudić na svom Facebook profilu.

“Sve što je činio i radio uvijek je bilo isključivo u interesu kluba. Nema žene i djece, njegova žena i djeca su Velež! 24 sata na usluzi i uvijek dostupan za sve. Džemil Šoše je dio Veleža, a Velež je veliki dio u srcu Džemila Šošea, to ne ide jedno bez drugoga.”, poručio je trener Veleža, Feđa Dudić.


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Kao grom iz vedra neba: Ostavka u Veležu!

Objavljeno prije

 

Autor

FOTO: FK Velež

Direktor Veleža Džemil Šoše podnio je ostavku.

Nije poznato zbog čega je Šoše odlučio povući ovaj potez, mada se špekulira o raznim pritiscima kojim je bio izložen u posljednje vrijeme.

Šoše je dirketor Veleža bio u posljednjih pet godina, kada je klub iz Mostara doživio svojevrsnu renesansu.

Za očekivati je da se o svemu ubrzo oglase i iz kluba.


Nastavi čitati

NAJČITANIJE