PODIJELI

Kanton Sarajevo pružit će neophodnu finansijsku podršku organizaciji i održavanju Internacionalnog takmičenja gluhih u košarci naredne godine u Sarajevu.

Najavio je to predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković na današnjem sastanku s predstavnicima Sportskog udruženja gluhih KS “Mladost”, kojem je ponuđena uloga domaćina ovog sportskog događaja Udruženja gluhih sportista BiH, te Evropske sportske organizacije gluhih koji u Sarajevu borave povodom utvrđivanja uvjeta za održavanje tog takmičenja.

Uz garancije o osiguranju finansijske podrške Kantona od 35.000 KM i pokroviteljstvo Turističke zajednice tom sportskom događaju, kako su istakli organizatori, stiču se svi uslovi za održavanje takmičenja u junu 2020. u sportskim dvoranama Ramiz Salčin, Skenderija i Grbavica.

Takmičenje će trajati šest dana, a najavljeno je učešće 15 ekipa kao i dolazak velikog broja pripadnika te populacije iz cijelog svijeta.

– Velika nam je čast da ovo takmičenje bude održano u Sarajevu i, ukoliko je neophodno, obratit ćemo se organizatorima sa garancijom da će sve troškove pokriti institucije Kantona Sarajevo – kazao je Konaković.

Naglasio je da Sarajevo ima kontinuitet u organizaciji takvih manifestacija te da je bitno da bude prepoznato i kao turistička destinacija, saopćeno je iz Pres-službe KS.

Izvor: FENA

PODIJELI