PODIJELI

Danas se igraju posljednji mečevi 12. kola m:tel Premijer lige.

Na koševu se sastaju lider tabele Sarajevo i pretposljednja Krupa. Sarajevo je apsolutni favorit u ovom meču, te bi sve osim pobjede domaćina bilo veliko iznenađenje. Ipak, fudbaleri Krupe su pokazali da mogu biti dosta nezgodni protivnici, te se nadaju da sa Koševa mogu odnijeti barem jedan bod. Ovaj meč se igra od 17:00h.

U Doboju kod Kaknja, Mladost dočekuje banjalučki Borac. Ekipa Mladosti je vezala dvije pobjede, protiv Krupe i Radnika, te žele nastaviti taj niz. Mladot je trenutno na devetom mjestu na tabeli, sa osvojenih 13 bodova, dok je Borac treći sa 21 osvojenim bodom. Podsjetimo, ovaj meč će početi pola sata ranije nego je predviđeno jer stadion u Doboju kod Kaknja nema reflektore. Meč će se igrati od 14:00h.

Večeras se u Bijeljini sastaju Radnik i Sloboda. Ovo je vjerovatno najinteresantniji meč dana zbog poprilične izjednačenosti dviju ekipa Sloboda zauzima osmu poziciju sa 13 osvojenih bodova, dok je Radnik 10. sa 10 osvojenih bodova. Izabranici Slavka Petrovića očajnički trebaju bodove, dok će ekipa koju sa klupe predvodi Gradimir Crnogorac pokušati smanjiti gorak ukus visokog poraza od Veleža u prošlom kolu. Ovaj meč se igra od 19:05h.

PODIJELI