PODIJELI

Otkaz Husrefu Musemiću uzdrmao je sportsku javnost u BiH i šire. Oglasili su se brojni fudbaleri, sportski radnici, a među njima i Veldin Muharemović, bivši fudbaler Sarajeva i čovjek koji je svojim maestralnim golom protiv Genka, navijačima Sarajeva priuštio jednu od najvećih poslijeratnih radosti.

U toj utakmici protiv Genka u Ligi prvaka, Sarajevo je vodio Husref Musemić, a popularni Lede se oglasio na FB nakon otkaza Musemiću i poslao jaku poruku.

“Šefe, gospodine, živuća igračka i trenerska legendo, ova besmislica je samo pokazala vašu veličinu, vašu važnost za sviju nas, vašu ljudskost i ono najbitnije vašu neraskidivu vezu i ljubav prema našem Sarajevu.

Isto tako je pokazala i dokazala onima koji ne znaju šta je FK Sarajavo i ko je Husref Musemić da kapitlizam ne može kupiti ljubav, privrženost, osjećaje i da nikada neće ni moći.

Ja ću, a vjerujem i svi oni koji su imali tu čast da vas upoznaju, na spomen Vašeg imena, ustati iz poštovanja za sve ovo do sada, a aBd i od sada.

Ne zamjerite im, ne znaju oni koliko ljudi kao ja stoji na pomen vašeg imena, ne znaju oni …. a ponajmanje su vrijedni vaših suza”, napisao je Muharemović.

PODIJELI