PODIJELI

Univerzalac u dresu Tuzle citiya, Adis Hadžanović , ima razloga za zadovoljstvo, nakon što je ljetos iz Slobode prešao u gradskog rivala Tuzlu. Posebno je Hadžanović u finišu prvenstva pružio sjajne partije, dokazao da je s pravom pojačanje za ovaj klub,ali potvrdio svu svoju raskoš fudbalske igre.Za njega nema prepreka, a trener Baljić se u svakom trenutku može osloniti na njega.Iako je po vokaciji veznjak, ne smata mu da “uskoči” na bilo koju poziciju u timu,kada za to ima potrebe.

-U službi sam kluba i ništa mi nije teško.Trener Baljić,za kojeg imam samo riječi hvale, koju kod mi taktiku ili zadatak povjeri,ja sam tu da ga izvršim.Zato sam u finišu prvenstva igrao i na poziciji beka.Dobro sam se snašao.- ističe Hadžanović.

Hadžanović je sarajevsko dijete, koje se na neki način udomaćio u Tuzli.Nakon Slobode nije mjenjao grad,naprotiv ostao je u Tuzli,za koje ga vežu lijepe uspomene.

-Tuzla je fina sredina, topli su ljudi i sviđa mi se način na koji razmišljaju.Za vrijeme boravka u gradu sam stekao dosta prijatelja,sa kojima se svakodnevno družim.Što se tiče prvog dijela sezone, mogu reći da možda i nije moglo bolje.U samom smo vrhu tabele, što je veliki uspjeh.Možda se neki nisu nadali,ali smo ih sve demantovali.Među riejtkim sam igračima koji nisu iz Tuzle a već su nastupali za dva gradska kluba.To je neki splet okolnosti,i moram reži da mi je bilo lijepo i u Slobodi,kao i sada u Cityu.To su zaista lijepi trenutci u mojoj kariejri,a igrom slučaja sam stigao u City.Sve dobro ide, uklopio sam se brzo i nadamo se najboljem.-kaže prezadovoljni Hadžanović.

Njega za Tuzlu veže ugovor i tu planira nastaviti karijeru,ali kao i svaki igrač koji je na platnoj listi ovog kluba ima samo riječi hvale na ime poslodavca,odnosno Azmira Husića.

– Sa gospodinom Azmirom Husićem ništa nije nemoguće.Sviđa mi se velike ambicije koje klub ima i drago mi je zbog toga đto sam u Tuzli.Naravno,sada je pauza,ali mi ćemo u preipremnom periodu i u nastavku sezone učiniti sve da izborimo Evropu,jer je to naš cilj.Mislim da to zaslužujemo.Moram naglasiti da je Tuzla jedini klub u kojem sam igrao ,a koji ispunjava svoje obaveze i prije isteka roka.Stvarno tu je gospodin Husić neprikosnoven i veliki je profesionalac.To je za svaku pohvalu i ne sjećam se da sam to ikad doživio u drugim klubovima za koje sam igrao.-ističe Hadžanović.

Nakon prvog dijela sezone, igrači Tuzle su na zasluženom odmoru,a novo okupljanje je zakazano za 10.januar naredne godine.Tada će se kovati planovi za nastavak sezone u kojem će svoje mjesto i poziciju zauzeti i Adis Hadžanović, igrač velikih kvaliteta.Pouzdan i neumoran na sredini terena sjajno izvršava svoje zadatke, i rijetko kojeg trenera u ligi ne boli glava kada u svom timu uvrsti igrača poput Hadžanovića.

Najviše slobodnog vremena Adis provodi sa svojim klupskim kolegom -Mirsadom Ramićem.Stasiti Jablaničanin i Hadžanović su veliki prijatelji i dobro sarađuju na terenu,ali i van njega.
-Da, upravo tako.Najviše vremena provodimo zajedno,dobri smo drugovi i mogu reći da je popularni Rama jaran za sva vremena.I ostali momci su super,tu je i Said Husejinović sa kojim također provodimo dosta vremena. U klubu vlada jedna velika harmonija i svi dišemo jednim plućima. Atmosfera je odlična- Hadžanović.

PODIJELI