PODIJELI

Rok za prijedloge kandidata za organe i tijela Nogometnog saveza Kantona Sarajevo, NS Federacije BiH i Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, istekao je u utorak 24.novembra.

Najveću pažnju privlače imena kandidata koji pretenduju za mjesto u Izvršnom odboru NSBiH koju je proteklih osam godina “držao” Elvedin Begić.

Prema saznanjima našeg portala za mjesto u nogometnoj vladi BiH prijavili su se sljedeći kandidati: Kemal Malkić (FK Sarajevo), Adnan Džindo (FK Željezničar), Mensud Bašić (FK Vrbanjuša), Fuad Čolpa (Udruženje sportskih radnika KS) i Adnan Bunjo (FK Olimpik).

Najveće iznenađenje predstavlja prijedlog FK Sarajevo, koji je delegirao Kemala Malkića, uspješnog biznismena, vlasnika kompanije Azel France, koja ima lanac trgovina odjećom i obućom širom Bosne i Hercegovine.

Željezničar će nakon dugo vremena imati kandidata za najviše tijelo, Adnana Džindu, bivšeg predsjednika Skupšine kluba i pomoćnika ministra za sport u federalnom Ministarstvu kulture i sporta.

Fuad Čolpa je poznato ime, dugogodišnji sportski radnik, pravnik koji je u proteklom periodu djelovao kao član Izvršnog odbora Nogometnog saveza Kantona Sarajevo.

Mensud Bašić je već jednom bio u Izvršnom odboru. Bivši potpredsjednik FK Sarajevo u periodu kada su osvojili šampionsku titulu, u tandemu sa Hajrudinom Šumanom. Bašić je nekadašnji generalni direktor i aktuelni izvršni direktor BH pošte, te istaknuti sportski radnik, omiljen u nogometnim i poslovnim krugovima širom države.

Peti kandidat je Adnan Bunjo, predstavnik sarajevskog Olimpika, još jedan poslovni čovjek, iz poslovnog društva AW brokers.

Izborna Skupština NS Kantona Sarajevo, trebala bi se održati 10.decembra. Pravo glasa ima 30 delegata, članova klubova i udruženja.

PODIJELI