PODIJELI

Sejfo Šejović, bosanskohercegovački takmičar u sportovima snage, zvanično je dobio poziv na prestižno takmičenje Mr. Olympiju za takmičenje u powerliftingu, a time je još jednom ispisao historiju ovog sporta.

Šehović je tako nakon brojnih međunarodnih zlatnih medalja, pehara i oborenih rekorda, postao prvi takmičar iz Bosne i Hercegovine koji je dobio poziv da učestvuje na ovom najprestižnijem takmičenju, prenosi Sport Centar.

“Dobio sam poziv koji niko kod nas do sada nije dobio. Za Mr. Olympiju je limitiran broj takmičara iz cijelog svijeta. Na osnovu mog rezultata na Arnold Classicu ušao sam u ovo najveće takmičenje. To je nešto o čemu se može samo sanjati. Toliko sam ponosan na ovaj poziv i našu BiH”, rekao je Šehović.

Šehović je na Arnold Classicu sa svojih 71 kg podigao 270 kg u disciplini deadlift, a time je oborio rekord i osvojio zlatnu medalju, te na kraju izborio i poziv za prestižnu Mr. Olympiju.

“Drago mi je da će se naša zastava vijoriti i na Floridi početkom oktobra kada počne takmičenje, tačnije 8.10.2021. Pobjednik sam čim sam dobio ovaj poziv. Bit će takmičari iz cijelog svijeta. Ponosan sam što ću predstavljati svoju domovinu BiH”, rekao je Šehović, dodavši:

“Nadam se da ću časno predstavljati našu državu. Čim sam tu, to je odmah jedna pobjeda. Tu su takmičari od 18 godina, pa nadalje u više kategorija i disciplina. Sa prostora bivše Jugoslavije, osim mene tu je još Miloš Vukičević, koji se već nalazi u SAD”.

PODIJELI